Banksy Kunst verzamelen? Lees dit!

Banksy - Art Gallery Arterego

Banksy is een van ‘s werelds beroemdste Street Art kunstenaar. In juli 2019 werd deze anonieme graffitikunstenaar zelfs uitgeroepen tot de favoriete kunstenaar van Groot-Brittannië waarbij hij Leonardo da Vinci, Pablo Picasso en Claude Monet achter zich liet.

Zijn identiteit is tot op de dag van vandaag een mysterie maar zijn werk wordt beschouwd als het meest provocerende en iconische binnen het Street Art genre. In het begin van de jaren negentig begon hij met het bewerken van de stadsmuren van Bristol. Maar het duurde tot begin jaren 2000, toen hij naar Londen verhuisde, voordat hij bekend werd bij het grotere publiek. Sindsdien heeft hij zijn stempel gedrukt op steden over de hele wereld, van Londen tot San Francisco.

Onlangs is er weer een recordprijs betaald voor een Banksy-kunstwerk. Show Me The Monet werd het op een na duurste schilderij van Banksy dat ooit op een veiling is verkocht en werd verkocht voor £ 7.551.600 bij Sotheby’s. Deze recordprijs bevestigt de ongelooflijke bedragen die voor de Banksy-kunst betaald worden. Met prijzen die blijven stijgen, blijkt investeren in kunst van Banksy een goede keus.

Ook limited edition prints van Banksy worden voor record bedragen verkocht. Zo is is een Very Little Helps print van Banksy zeker zo’n €120.000 waard. Terwijl deze tijdens de release zo’n €20.000-25.000 kostte.

Street Art Kunst Kopen?

Op zoek naar mooie unieke Street Art kunst voor aan je muur? Kunstgalerie Arterego heeft werk van interessante kunstenaars in de collectie. Onze missie is om meer mensen te stimuleren plezier te beleven aan kunst. Daarom bieden wij kunstwerken aan voor een goede prijs.

Weet je niet goed wat je wil? In onze blog over ‘het starten van een kunstcollectie’ geven we je enkele tips waarmee je rekening kunt houden voordat je een kunstwerk aanschaft.