Street Art Kunst Kopen

Banksy Kunstgalerie Arterego

Street Art Kunst of Graffiti Kunst is een waar begrip in de kunstwereld; van reusachtige graffiti werken, tot aan sticker bombing op kleine schaal (e.g. Shepard Fairey). Vanwege gedoe met de politie, gaan makers van deze kunstwerken vaak schuil achter een verborgen identiteit. Zo staan Straat Art kunstenaars vaak enkel bekend onder een nickname. Enkele voorbeelden: Eelus, DENIAL, Miss Bugs.

Zelfs bijna iedere leek kent Banksy wel, deze Britse Street Art kunstenaar is dan ook de afgelopen jaren enorm populair geworden. In zijn werken geeft hij vaak op een slimme en humoristische manier commentaar op de politiek en de samenleving. Zijn werken zijn zelfs zo populair, dat deze van straat gestolen werden en momenteel voor miljoenen verkocht worden bij veilinghuizen als Sotheby . Zijn werk wordt tentoongesteld in verschillende musea wereldwijd.

Er is een goede docu gemaakt over Banksy en zijn kunst. Hieronder de link. Een aanrader!

Kunst kopen?

Juist vanwege de bijzondere boodschap en de emotie die Street Art oproept bij mensen, is het een gewilde stijl om aan de muur te hangen. Wil je Street Art, Urban Art of Graffiti Kunst kopen? Kunstgalerie Arterego heeft werk van interessante kunstenaars in de collectie. Onze missie is om mensen te stimuleren plezier te beleven aan kunst. Daarom bieden wij kunstwerken aan voor een goede prijs.

Weet je niet goed wat je wil? In onze blog over ‘het starten van een kunstcollectie’ geven we je enkele tips waarmee je rekening kunt houden voordat je een kunstwerk aanschaft.